Thursday, May 2, 2013

Ma sõin molluskit

Käisin täna sööklas üle pika aja ja nii huvitav oli, et pean kohe kirja panema.

Juba saialeti juurde jõudes oli tore, sest täna olid saiad kuidagi eriti pehmed. Puuviljaletist valisin magustoiduks õuna, eelroogade ehk siis pastade valikust sain ammatriciana penne'dega (ehk siis tomatikaste peekonitükikeste ja maitseainetega). Söögitädi oli eriti heas tujus, et virutas vopsti taldrikule suure kuhja makarone, raputas parmesani juustu peale ning küsis minult rõõmsalt, et kas ma tahaks juurde. Ei saand päris hästi aru, kas ta mõtles juustu või pastat, kuid noogutasin agaralt. Ja vopsti veel kulbitäis ammatriciana't. Sobib. Mmm.

Aga see polnud veel kõik.
Nagu ilmselt juba pealkirjast aru saada, siis ma sõin ilmselt midagi eksootilist.

Tänase postituse peakangelaseks oleks aga polipo ehk väike kaheksajalg. Tehtud maitsvas kastmes, kõrvale salat ning friikad.


Ehk mäletate, kunagi rääkisin ma oma blogis kalmaarist. Polipo (polpo) on umbes sama tegelane, ainult et pisem ja peenemate koibadega. Eelmine kord polnud nii vapper, et süüa neid võbisevaid kombitsaid. Seekord otsustasin riskida. Krudisesid hamba all küll ning eriti imelik oli ka tema ümarat pead hammustada, kuid kokkuvõttes oli üllatavalt hea.

Et teie, kallid lugejad, fantaasiat veelgi rohkem tööle panna, lisan siia pildikese elusast oktopusist:

Foto: www.scienze-naturali.com
Itaalia pole ainult pizza ja pasta. Siin on palju-palju muud. Nagu näiteks kas või toosama polpo. Sardiinias väga popp kraam. Küpsetatakse ahjus koos kartulitega, köögiviljadega või niisama oliivõlises kastmes. Samuti topitakse kaheksajalga igasugustesse salatitesse. Kuna tegu on delikatessiga, siis restoranides on ta paraku hirmsa hinnaga..

Tema välimus just sööma ei kutsu (pigem vaataks niisama akvaariumist), küll aga on kindlasti väärt proovimist, päris hea!

Buon appetito!

No comments:

Post a Comment