Tuesday, May 21, 2013

Kaunis Cavalcata

Nii nüüd tuleb jälle üks Sardiinia-teemaline postitus. Viimasel ajal on minu Sardiinia vaimustus järjest hullemaks läinud ja kuidagi kurb on mõelda, et mul on siin jäänud järele vähem kui üks kuu... Mida rohkem ma seda Vahemere saart avastan, seda suuremaks kasvab huvi. Oeh...

Sardiinia pole ainult selged veed ning muinasjutulised mäed. Selle saare looduse ilu taga peitub nii palju enamat: pikk ajalugu ning traditsioonid. Tänases postituses näitan teile Sardiinia rahvariideid.



Nimelt toimus pühapäeva hommikul iga-aastane Cavalcata, teise nimega „Festa della bellezza” ehk ilu festival. Suur nii öelda moeshow Sardiinia kostüümidega. Ja hobustel kavaleridega. Paraadi ajalugu ulatub juba üle-eelmisesse sajandisse , kui Itaalia kuningas Umberto I käis Sassaris peaväljakul Vittorio Emanuele II monumenti avamas ja Sardiinia rahvas talle oma uhkeid kostüüme ning hobuseid demonstreeris.

Mõned võtted sellest traditsioonilisest paraadist:

Kohalikud miilitsad oma pidurõivais

Väikesed printsessid

Loomulikult kaasatakse igasugustele toredatele üritustele ka kõige pisemad tegelased...
... ja loomulikult toit. Sardiinia maiustused

Naine kannab pea peal Sardiiniale traditsioonilist punutud korvi koos leivaga


Millised ilusad detailid!


Need mustad ürbid on leskede traditsiooniline riietus: seelikud üle pea tõmmatud
Minu lemmikkleit!!
Uhked signorad
Ülinunnud tupsikud pandi ka tantsima


Daam hobesega




Eesel Iiah
Kummardav hobu

Jälle seelikud üle pea
Rüütlid oma daamidega


Need kostüümid on kuidagi printsessilikud, ma suudan tõesti enda silme ette manada kujutluse, kuidas sajandeid tagasi uhked prouad mäe otsas paiknevates castello'des nagu Rapuntselid oma rüütleid ootasid, samal ajal sardo maiustusi pugides..

See Sardiinia on üks muinasjutuline maa!



No comments:

Post a Comment