Thursday, October 29, 2015

Nii see eluke meil siin avokaadofarmis veereb

Pühapäeval panimegi Sydneyst ajama ja võtsime suuna Stuarts Pointi poole, kus asub meie kena avokaadofarmike.

Pool pühapäeva otsisime nagu hullud tolmuimejaga bensukat, et oma auto puhtaks kraamida (ja see oli ikka sigamust). Nagu Murphy- kui oli vaja, siis ei olnud mitte kuskil, ja kui ühe leidsime ning auto puhtaks saime, oli neid kõikjal..

Austraalia vikerkaar, ikka sama pidi :)

Pühapäeval 500 km otsa tehes läks kõht tühjaks ja külastasime poolel teel oleva Newcastle'i mäkki, mis oli väga uuenduslik- nimelt sai automaadis  ise oma burksi kokku panna. Mõnus!
Stuarts Pointi poole sõitmas, Ossu vapralt roolis. Ma pole siiani julgenud veel sõita :D
Vasakpoolse liiklusega on Ossu vist tasapisi harjunud. Korra on juhtunud ka nii, et sõidame targa näoga paremal pool teed ja teine auto tuleb vastu. See siis hakkas hirmsasti vilgutama ja mina kiljuma, niiet pöörasime teelt ära :D

On ju hirmus, kui auto sõidab valelt poolt vastu?!



Ostsime autossse IKEAst ka madratsi ja nüüd on meil täitsa mõnus kodune siin. Kuna siin kandis on meil ainult töö (pole ei elamist ega sööki, va avokaadod), elamegi kokkuhoiu mõttes autos töökoha parklas, valmistame tea room'is gaasipriimusega toitu ja peseme töö juures. Meie boss Sue on õnneks väga-väga sõbralik ja tore, andis meile teeruumi ja WC võtmed ning tänu sellele on meil elu nagu lill :)

Töö ise on väga lihtne ja nüri: muudkui paki masinast alla kukkuvaid avokaadosid ja sordi välja koledad avokaadod, tavaline liinitöö. Ainus raske asi töö juures on pikalt ühe koha peal seismine, see väsitab jalad ära. Alguses pakkis Ossu ka avokaadosid, aga nüüd saadeti ta kaste tassima ja tõstukiga sõitma. 
Vahepeal kukuvad avokaadod masinast nii kiiresti, et kõik need kastid, mida pildil näete, ajavad üle. Siis peab kiirelt süsteeme tegema ja pakkima, sest muidu jäävad avokaadod masinasse tropiks ette ja masin võib katki minna.
Palk selle tõsise töö kohta on 21,6 taala tunnis, nii et ei kurda :)

Kell 7:05 tööpäeva alustamas. Poseerin üksiku avokaado nr 20-ga.
Elamise peale ka eriti ei kulu, kuna magame autos. Ainult söök on veits kallis siin, aga ostame soodukaga asju. Nüüd saime omale gaasipriimuse ka. Kuni teisipäevani sõime kas burgereid või võileibu või paljast saia, ühesõnaga saia, saia ja saia erinevates versioonides.. Täna aga saime juba isegi hakkliha lubada, kuna meil on pliit ja pann :D

Mis eriti imelik, siis nädalaga ei tekkinud mul isu mingi tavalise eesti toidu järele, a la kartulid, must leib või kartulisalat, vaid hirmsasti istutasid hoopis kalapulgad ja praemuna. Mis on kummaline, sest viimati sõin ma sellist toitu vist ülikooli esimesel aastal..Küll aga täna poes käies turgatas korraks pähe, et võtaks seda kassi kohukest ka :)

Töötada saame 5 päeva nädalas kindatel aegadel, kui ladu töötab ehk siis ületundide võimalust väga ei olegi. Meie tööpäev näeb välja selline:

7:00-9:40 avokaadode pakkimine
9:40-10:00 morning tea ehk kohvipaus
10:00-13:00 avokaadode pakkimine
13:00-13:30 lõuna
13:30-16:00 avokaadode pakkimine

Lõuna tasustatud pole (aga morning tea seevastu on) ehk päevas makstakse palka meile 8,5h eest,

Sue koer Josh  (kes on praegu natuke sant) lõunapausil sinki noolimas
Kui juba koerte lainel, siis...Tüüpiline kohalike masin. Need kutsad olid lihtsalt nii armsakesed, et pidin pildistama. Hehee, sellepärast vist aussidel ongi kast, et saaks oma mõnnad koerad ka igale poole kaasa võtta ja neid enne poodi minekut nunnutada :)
Mis veel elukatesse puutub, siis madusid (ptui-ptui-ptui) näinud veel ei ole. Kuuldavasti siin neid väga ei pidanudki olema. Küll aga olevat ohtrasti Austraalia kõige mürgisemaid ämblikke.. Meie oleme aga siiani näinud ainult hiiglaslikku prussakat ja kuldset kooriklooma.

Jõgi, mis ookeani ja linna vahele jääb, pidavalt sisaldama palju haisid. Haid jões!? Jube...

Aga teate, mis me täna nägime kui linnast koju sõitsime?
KOLME KÄNGURUT!! Lõpuks :D Kalpsasid rõõmsasti üle tee, nagu neil poleks kuskile kiiret. Aga oli suht hämar, nii et ei jõudnudki neid pildistada.

quotesgram.com
Kuna avokaadofarmis on töö ajutine, otsime jõudumööda ka uut tööd. Sain juba kõne ka veinikast, aga seal algab töö alles jaanuaris. Intervjuu peaks toimuma järgmisel reedel, aga pole veel täpsemat informatsiooni saanud. 
Samuti tundis Gumtrees meie vastu huvi üks teraviljafarm, kellele pidime saatma oma CV-d, aga pole veel vastust saanud.
Veel helistas meile tagasi lambafarm, kus töö tundus küll olevat põnev, aga palk sigaväike- ainult 300 taala nädalas..
Eks me vaatame, mis meist saab, aga avokaados peaks tööd jaguma veel umbes 2 nädalat, siis saab lihtsat hooaeg läbi.

Siiani kuidagi naljakas mõelda, et nii kiiresti tööd saime. Olen teiste kogemusest kuulnud, et töö leidmine võib aega võtta ka 1-2 kuud. Me panime lihtsalt Gumtree'sse nunnu töösoovi kuuutuse ülesse ja pakkumisi tuli nagu murdu (lausa viis vist), niiet saime isegi valida nende vahel. Nõnda ei oska ma enam kuidagi mõista, kuidas inimesed Austraalias kuid ilma tööta istuvad..
Loodame, et edaspidiste töödega läheb ka hästi ja ei pea vahepeal töötu olema. Nüüd on juba soovitaja ja Aussi-töökogemus ka olemas ;)

Nii, nüüd peab küll autosse ära kobima, sest meid ründab praegu varblase suurune ööliblikas, kellega ma just 2 korda piki pead sain... Jippijee

No comments:

Post a Comment