Friday, October 23, 2015

Austraaliasse kohale jõudes

Juba esimesel päeval, mil oma jalaga Austraalia pinnal tatsutud sai, asusime unise peaga tegema kohstuslikke toiminguid.

Esmalt tõttasime panka, kus meie lootuste kohaselt pidid valmis olema juba Eestis olles Commonwealthi panga netist tellitud kaardid. Kontorisse kohale minnes selgus, et üldse löögile saamiseks on vajalik passida järjekorras kuskil tund aega. Tore tädi aga pani meie nimed kirja ja soovitas minna vahepeal poodi või lõunat sööma.
Tagasi jõudes selgus, et meie kaarte siiski seal ei ole ja peame need uuesti tellima. Nojah, mis seal ikka. Vähemalt olid kontod siiski tehtud ja raha ka peale kanditud. Ülisõbralik kutt Bangladeshist tegi naljade saatel meile ära ka säästukonto (muide 2,5% intressiga isegi!) ning pensionifondi.
Austraalias on aga selline lahe asi ka, et kui panga äppi alla laed, saad selle abil väga lihtsalt oma arvelt raha kätte. Siiski tellisime ära kaardid ja peame neile varsti panka järele minema.

Teiseks oluliseks asjaks oli kohaliku telefoninumbri tegemine. Selleks marsissime Telstra esindusse ning tegime 40-taalased prepaid telefonikaardid, mis muuhulgas võimaldavad kuus surfata 3 giga eest :)

Kolmas oluline asi Aussi pinnale jõudes oli ära teha Tax File Number ehk maksunumber, mille olemasolul on hiljem võimalik maksurahasid tagasi taodelda. Seda saab teha ainult Austraalia pinnal olles ja neti kaudu. Korras! Nüüd jääb vaid veidi oodata ja seejärel maksuametisse helistada ja oma numbrit nõuda :D

Suutsime end esimese päeva õhtul venitada veel ka toidupoodi, kust ostsime puuvilju ja hiiglaslikke võikusid ning seejärel kell 6 õhtul keerasime juba magama.

Ossu puuvilju valimas. Kõik, absluutselt kõik puu- ja juurviljad olid Australian Growth ehk Austraalias kasvanuud!

No comments:

Post a Comment