Wednesday, February 20, 2013

Karvaseid ja sulelisi

Sardiinia suurim karneval Tempio Pausanias, mis mõned päevad tagasi ära jäi, toimus siiski pühapäeva õhtul, kui ilm siin oli megailus. Sassaris oli ligi 20 kraadi. Aga seda soojust ei jätkunud kauaks. No bussis veel oli, aga kohale jõudes selgus, et Tempio linnake on mäe otsas. Mitte künka, vaid mäe.. Ehk siis väga kõrgel. Ning väga külm.

Tee Sassarist Tempiosse oli küll imeilus: kõik need kaunid ja võimsad mäed. Rohelised oliivipuud ja lambakarjad nagu vatitupsud. Mida lähemale buss Tempiole jõudis, seda huvitavamaks muutus tee. Kuigi kurv oli iga 20 meetri tagant, ei takistanud see bussijuhti (kes ilmselgelt oli un po' matto ehk veits hull) hoogu maha võtmast. Teisel pool küngast oli väga järsk org nagu auk. Peaaegu, et tundsin paar tundi varem söödud spagette oma kurgus ja mida suuremad olid künkad-mättad, seda rohkem lukus olid kõrvad. Täielik tivoli!

Oli küll pilves, aga õnneks ei sadanud. Ja karneval oli vägev! Kõik see melu, tempokas-lõunamaine muusika ja naeratavad näod. No ja loomulikult värviline pudi, millest õhtu lõpuks pidi läbi sumpama nagu lumest ning millest lahti saamiseks pidin end hiljem tükk aega raputama. Nojah, pärast oli seda terve tuba täis.

Kõige paremini kirjeldavadki sellist toredat üritust lõbusad pildid. Siin on väike valik nendest:

No comments:

Post a Comment