Tuesday, February 12, 2013

Karneval

Itaallastele meeldib väga pidutseda. Parim aeg lõbutseda ja mängida on veebruarikuu, kuna pärast vastlapäeva algab roomakatoliku traditsioonide kohaselt 40-päevane paast, mil tuleb hoiduda kõigest pahelisest ja süüa kasinalt. Enne paastu ongi vaja ära tarvitada keelatud toiduained, nagu munad, või ning liha ja nautida elu täiel rinnal, et paastu ajal elada nagu korralikul katoliiklasel kombeks. Mulle teeb kohe rõõmu, et ma korralik katoliiklane pole ja võin süüa mida tahan ja millal tahan :)

Karnevali suhtuvad siin tõsidusega kõik: noored, vanad, mehed, naised, lapsed. Isegi väiksed beebid on ära kostümeeritud. Rääkimata autodest.

Korraldatakse ronkkäike, kontserteid, pidustusi.. Loobitakse laiali värvilisi linte, pabereid, vahtu ja pudi.. Õhupallid ja pasunad..

Suurimad karnevalid Itaalias ongi Veneetsias ja Viareggios, aga pidustusi korraldatakse kõikjal. Ka siin Sassaris. Kuid vihmase ilma tõttu on need suhteliselt tagasihoidlikud. Ka Sardiinia saare suurim karneval Tempio Pausanias jääb sel aastal ära, kuna mägedes on teed jäite tõttu ohtlikuks muutunud. Aga see ometi ei takista pidutsemist oma kodus ja kodulinnas!

Siin mõned võtted nädalavahetuse trallist:

No comments:

Post a Comment