Tuesday, December 15, 2015

Ja jõulupuhkus algas!

Esmaspäeval pärast hommikust korjamistiiru teatas meile boss, et that's it, rohkem ei korja! Nimelt on kirsid juba liiga lödid, et neid müüa. Nii hakkaski meie jõulupuhkus oodatust varem pihta.

Naljakas kohe mõelda, et selle aasta jõuludel pole meil midagi pistmist lörtsi, seaprae, piparkookide ja talvekombekaga. Loosi läheb hoopis sushi, soojas välibasseinis suplemine, palavuse eest konditsioneeriga vesipiibukohvikusse põgenemine - seda kõike me oma esimesel puhkusepäeval tegime. Et te nüüd külma pärast meelt ei heidaks, siis me nägime kaubanduskeskuses ka paksude vammustega haisvat jõuluvana: ega elu siin jõuluvanadel lihtne pole!

Võtsime suuna Sheppartoni, siinse piirkonna suuremasse linnakesse. Päev algas mõnusa spa's sulistamisega. Ossu oli küll täitsa morjendatud faktist, et saun on remondis ja peaaegu keeras rihmikud ümber, et tagasi autosse marssida suurest pettumusest. Õnneks sain ta nõusse, et mullivann on ka päris mõnus ja seal Ossu enamuse ajast vedeleski. Kusjuures mullivann (austraalia keeles "spa") on päris hea koht tutvuste sõlmimiseks - iga teine kohalik tuli meiega pläkutama, kui kuulis, mis imelikku keelt me seletame.
Ma sulpsatasin vahepeal mööda basseine, sai mõned otsad teha sees ja ühe pikema otsa ka väljas, aga tulin ruttu tagasi sisse: vastik palav vesi ja päike lihtsalt küttis pead ja nägu :D 

Pärast jätkus meie päevake sushikohas Go Sushi. Nämmi! Midagi vahelduseks pekingi pardi ja krõbekanaga sushile, mida kohalikud väga armastavad. 

Täitsa ehtne toore lõhega sushi ^^
Pärast sushit veeretasime ennast vesipiibukohvikusse Aladdin, kus Malaisia poisid meile päris kange (aga mõnusa) piibu kokku keerasid. Saime ka teed lürpida.

Üks teeb suitsu...
... ja teine joob õlut! Täitsa hukka Austraalias läinud :D
Piibud tõmmatud, läksime poodi ja koju :)

Täna plaanisime kaua magada ja vedelesimegi terve hommiku lihtsalt niisama. Kirsikast on plaanis ära sõita reedel. Tõmbame väga aeglaselt siin otsi kokku ning lösutame, palju saame (elamine endiselt tasuta ju!). 
Kuna mul on kohaliku spordiklubi kuukaart, siis proovin siin venitada, kaua saan ja käin iga päev trennis. Mõnus kohe, et trennipall läks jälle veerema!

Tänane projekt oli auto pesemine. Eile jõudsime ta seest tolmuimejaga puhtaks küürida. Peab ju läikima, kui järgmine nädal mööda Great Ocean Road'i põrutame :)


Meie mašina enne (koos pliiatsipikkuse rohutirtsu/rändtirtsu/jumalteabmillega :D)...
... ja pärast rahuloleva Ossuga!
 Enne kui lõpetan, veel üks uudis:

ühel pardil tulid armsad erkkollased tibud. Lausa neli!

Mamma all peidus
Nüüd aga ciao! Järgmised uudised juba Suurelt Ookeani Teelt :)

1 comment:

  1. Ma pean nüüd ära mainima, et meil pole ka ilmselt sellel talvel mingit pistmist lörtsi ega talvekombekaga. Seapraadi ja hapukapsast ajame aga küll näost sisse, Eestis teisiti pole mõeldav :D

    Külm meil pole, samas ka mitte ülemäära palav, niiet - kuulge! siin on täitsa mõnus!

    Ja ps. autot ründab teil mingisugune raagritsika tõug. Meil on sellistega tutvumiseks koht nimega loomaaed :D

    ReplyDelete