Sunday, November 8, 2015

Backpackerite mõnus elu

Teed hommikul autoukse ja seejärel ka silma lahti ning esimese asjana näed õues vedelemas munakoori.. Veidike maad hiljem märkad tühjaks mugistatud singipakki.

Selline on backpackerite elu... Keegi võib lihtsalt Su prügikoti öösel laiali lammutada ja sellega hullama hakata. Täitsa lõbus isegi. Jama ainult selles, et praht tuleb endal pärast uuesti kokku korjata, et mitte ebaviisakat läbu endast maha jätta.

Muidu on autos elamine üllatavalt mõnus. Vaba tunne on kohe. Ühel ööl magad ühes kohas, teisel ööl kuskil mujal. Njah, meil tuleb juba kolmas öö sama jõe ääres, sest siin on lihtsalt niivõrd mõnna.



Selline kuudike meil ongi 
Mõnnnnnnaaaa
 Ilmad on väga soojad, lausa kuumad, niiet väga kaua põõnata ei saa- palav hakkab.

Põhjapool olles kallas pidevalt nagu oavarrest ja ühel vihmasel ööl tuli mul siiski loll mõte aken veidike lahti teha, et õhk läbi käiks. Aga see süsteem jäi kinni! Mängisime aknaga niikaua kui ta täiesti lahti jäi. Ja pärast kirusime. Katsed akent elule äratada jäid tulemuseta ja nii tegimegi padjapüürist ja rätikust barrikaadi ning arvasime, et peame järgmine päev 460$ ilma jääma, et see aken kuskil töökojas korda teha.
Järgmisel päeval pärast mõningast jahedat sõitmist lahtise aknaga, otsustas Ossu uuesti proovida ja ennäe imet: aken oli ise korda kolksunud ja saime selle üles tõsta! Enam seda akent lahti ei tee, enne teeme ukse :D

Selliste ilmadega nagu siin, on väga mõnus autos elada. Midagi ei kulu, aga oled vaba nagu tigu.

Täna käisime Red Cliff-il - selle kandi ainsat vaatamisväärsust uudistamas. Päris mõttetu punane kallas oli. Sõime kaasavõetud krõpsud ära ja kobisime tagasi autosse :D
Toitu säilitame jääkuubikutega külmakastis ja valmistame peeneid roogi gaasipriimusel:


Kindlasti huvitab teid ka kuidas me ennast peseme ja vetsus käime.
Kuna me päev otsa kuskil ringi tiirutame, siis vetsuprobleemi küll ei teki. Austraalias on lihtsalt igal pool TASUTA vetsud koos WC-PABERIGA, nii uskumatu kui see ka poleks. Noh, ja loomulikult saab veidi põõsas ka käidud. Aga pimedas väga ei julge, hirmus oleks, kui madu tagumikust hammustaks :D

Mis puutub madudesse, siis see Mildura kant pidi suurte madude poolest kuulus olema. Õnneks või kahjuks pole siiani veel ühegagi kohtunud.

Enda pesemiseks ja jahutamiseks oleme avastanud avalikud basseinid, mis mõningatest kohtades on isegi tasuta. Siin Mildura kandis maksavad enamasti 3,20$ nägu. Tasulistes on duširuumides ka soe vesi ja muidu mõnusam.
Basseinide ääres on niisama mõnus ka lösutada ja ennast jahutamas käia. Täna istusime pea 4h ühe basseini sees ja ääres. Ühtlasi laadisime riietusruumis täis läpaka aku ning telefone laeme sõidu ajal autolaadijaga.

Stiilinäide basseinis sulistamisest:

Reedel oli Griffithi kandis natuke külm: hüppasime korraks basseini ja pärast kohe külma duši alla. Vähemalt saime puhtaks :D
Tööd nädalavahetusel teravilja töötlusesse väga otsida ei saa. Käisime eile ühel platsil kohal, aga tundus, et seal mingit kontori laadset asja ei olnud, käis vaid kibe töö õues. Helistasime igaks juhuks ühele tüübile, aga see oli vist vale tüüp, sest ta ütles, et neil on mingid spets värbamise inimesed.
Homme helistame uuesti sellele tüübile, kellega reedel rääkisime ja proovime veel nihverdada, äkki meie unistus täitub ja saame teravilja :)

Tervitused Rudolf Punaninalt ja Rändtirtsult :)


No comments:

Post a Comment