Wednesday, September 28, 2016

Söögipaus Itaalias

Ühel toredal õhtul Boggabris, kui tööpäevast väsinuna diivanil lebotasime, hakkas Ossu uurima Ryanairi kodulehte ja täitsa juhuslikult trükkis sinna Tallinn-Milano marsruudi. Kuupäevade kombineerimisel selgus, et kõige soodsam on võtta edasi-tagasi reis ainult kaheks päevaks. Mõeldud-tehtud, ostsime piletid kohe ära ning broneerisime isegi hotelli.

Kui algul plaanisime puhkuse ajaga käia ära Rootsi kruiisil (traditsiooniline Eesti värk ikkagi), siis nüüd leidsime, et pole see Itaalia midagi nii kaugel - kõigest 2500 km (nagu Brisbane-Adelaide marsruut :D). Pealegi oli mul hirmus Itaalia igatsus juba ammu peal ja Ossut isutas korralik pasta. Ja see jäätis!!

Teisipäeva keskööl maandusime Bergamo lennujaamas, põrutasime taksoga Bergamo kesklinna hotelli ja vajusime kohe väsinult pehmesse voodisse magama. 
Hommikul ootas meid mõnus itaalia hommikusöök, mille järel rongiga Milanosse sõitsime. 
Ilm oli ilus, uudistasime kirikuid ja muid peeneid arhitektuuri imesid ka, aga põhirõhk jalutamisel oli seedimise kiirendamine ning uue söögikoha (või gelateria) otsimine.

Minu lemmmmik hommikusöök! Saime seda suisa kaks hommikut järjest :)
Ossu pandi poseerima mu uue lemmiku kotipoe kõrval Milano rongijaamas. 
Need on ägeda disainiga ja kalipso-materjalist (pidin ikka ühe ostma, hihii).

Milano Toomkirik:


Peenel kaubandustänaval Galleria Vittorio Emanuele II asub selline vahva pull, kelle munadel keerutamine pidi head õnne tooma:

Ega me siis koguaeg ei söönud, uudistasime kultuuri ikka ka:

Unistamas magustoidust...

... Ja siin ta on:

Õhtul sõitsime metrooga Milano kesklinnast eemale Navigli linnaossa, mida kanalite tõttu nimetatakse "Milano Veneetsiaks":


Õhtusöögi ajaks aga olime juba tagasi Bergamos, kust leidsime kena pizzeria:
Uskuge või mitte aga selle pizza suurus oli "normale" mitte "gigante"
Neljapäeva õhtul kell viis väljus lend Eesti poole, mis tähendab, et pool päeva saime veel Bergamo vahel tuterdada.
Võtsime ette jalutuskäigu Bergamo Citta Alta´le ehk Kõrgesse Linna, kust avanesid kaunid vaated linnakesele.

Friikatega pizzat või ämblikmehe küpsist kellelegi?

Enne lendu mugisime linnas kõhud punni ja tõmbasin sisse ka kange espresso (nii kõva vend ma pole, et ilma piimatan seda jooks :D)


Kokkuvõtvalt võib öelda, et Bergamo meeldis meile isegi rohkem kui Milano, kuna see tekitas meile suurema "Itaalia tunde" oma nunnude tänavate ja rahulikuma meeleoluga. Sinna on Ryanairiga võrdlemisi odav lennata ka, nii et soovitame täiega!

No comments:

Post a Comment