Sunday, April 17, 2016

Uus kodu koos uue tööga

Nagu eelmises postituses mainisin saime omale lõpuks puuvilla töö!! 
Canberras tervisekontrollis puhumis-, nägemis-, kuulmistestid tehtud, asusime Griffithis asju kokku pakkima ja müüma. Auto oli lihtsalt asjadest pungil, vedas, et ise ära mahtusime. Haarasime pühapäeval kaasa viimase Ali Baba kebabi ja 700 km teekond võis alata :)

Esimesed kaks ööd saime elada Kelli ja Martini juures, kellele oleme väga tänulikud!
Oma koju (mis muide asub vastasmajas) kolisime sisse teisipäeval ja nüüdseks on lõpuks kõik kodinad ära sätitud ja koristatud. Nii mõnus kodu on!
Tavaline tagasihoidlik backpacker'ite urgas :D







Selline moodne elamine ongi. Maja on ka võrdlemisi tuttuus- ehitati eelmisel aastal.

Aga nüüd tööst. Esmaspäeval vedasime end gin'i kella kaheksaks hommikul. Esimesed kuus tundi veetsime induction'il põhiliselt turvalisusest kuulates (nagu Casellaski), tooli õige tehikaga tassides ning tolmumaski paigaldades. Pärast sissejuhatust asusime kohe tööle.

Mina töötan books and bags'i osakonnas, kus meie ülesandeks on kokkupressitud puuvillajurakate (bale) koti sisse pakkimine. Töö on väga lihtne ja üksluine, kuigi minutis tuleb keskmiselt üks bale. Pakkimine, siltide kinnitamine /skännimine ja koti kinni klammerdamine võtab kuskil pool minutit, mis tähendab, et ülejäänud aja saab niisama istuda, raamatut lugeda, niisama elu üle mõtiskleda või suurest lahtisest aknast puuvillamooduleid päikseloojangus imetleda. Vahepeal lähevad masinad mõneks ajaks kinni, sest kusagil on mingi jama.. Siis on bale'i tüdrukutel hea passida. Üks õhtu tegime isegi trenni :D

Jama on näiteks siis, kui Ossu, kes moonbuggy peal töötab, puuvillamooduli ära lõhub. Ossu sõidabki oma suure masinga ringi ja korjab puuvillamoodulid peale. Tavaliselt kestavad ta ringid umbes pool tundi, millele järgneb kolmveerand tundi passimist, kui ta kuulab raadiost Austraalia rokki ja põnevaid jutusaateid.
Eile arvutas Ossu meie palgad ka välja. Temal on nädalas umbes 50 doltsi kõrgem palk, kuna töötab masinaga. Töö toimub ööpäevaringselt 12h vahetustes. Meie vahetus kestab hommikul seitsmest õhtul seitsmeni. Töögraafik on 6 tööl, 2 vaba. Ehk igal nädalal vabad päevad liiguvad. Esimesed kaheksa tundi saame keskmiselt (Ossu natuke rohkem kui ma) 22$ tunnis, järgmised kaks tundi 26,7$ ning kaks viimast 35,7$. Nädalavahetustel on ligikaudu poole suurem tunnitasu. Päris kena :)

Täna oli esimene vaba päev. Homme on mul veel üks. Ossu kutsuti ootamatult tööle, kuna pole veel kõiki inimesi leitud. Ma saan siis kodus toimetada, 37km kaugusel linnas toidu järel käia, mugavaid tööriideid ja hantleid osta, korteri üüri- ning elektrilepingu ära teha. Samuti peaks nii palju kui võimalik valmistama töönädalaks ette toitu, kuna töölt koju jõudes oleme parajad sussid ega viitsi väga midagi peale niisama vedelemise teha :D

Tähistamaks esimest vaba päeva ja uut kodu, tegin sellise mõnusa lõunasöögi: mereannid oanuudlitega valge veini kastmes + kõrvale rüüpamiseks veel veini (Casellas töötamise tagajärjed:)


Selline väike ülevaade meie toimetamistest. Nüüd pean küll lõpetama, kuna kohe hakkab mu lemmikseriaali My Kitchen Rules väga põnev osa :D

Olge mõnusad!

No comments:

Post a Comment