Wednesday, April 6, 2016

Mis värk meil selle tööga on?

Mõned teist on ehk juba kuulnud, et 1. aprill oli meie viimaseks tööpäevaks Casellas. Saime seal töötada täpselt kaks kuud. Nagu kahtlustasime, oli tõesti tegemist siiani parima Austraalia töökohaga üldse! Üldiselt saime töötada 8h päevas viis päeva nädalas, vahel ka 12h ületunnivahetusi ja seda kõike väga hea palga eest. Kindlasti oleme järgmisel aastal taas platsis!

Viimane Casella-päev möödus enamjaolt niisama passides, vahepeal veini maitsedes (viimase tööpäeva traditsioon ;) ja lõppes ta hoopis paraja sõnnikuviskaja tööga. Nimelt oli kitsas S-farmis plahvatanud üks red ferment'i voolik, jättes maha rammusa meetrikõrguse punase viinamarja kestade lögase hunniku, mida Kuldmunad kühveldama saadeti.
Ütleme nii, et väga puhas töö see just ei olnud. Täpselt õigel päeval, kui meie supervisor pärast tööd endaga pubisse kutsus. Õnneks saime omale õhtu lõpuks Vintage 2016 kirjaga tutikad särgid, mis aitasid meie kakast välimust veidi pubisõbralikumaks tuunida :)

Lisaks särgile saime kumbki vabalt valitud kasti alkoholi. Ossu võttis kasti ingveri-rohelise tee siidri ja ma Moscato (parim Yellow Tail vein muideks, mõnus magus). Varasemalt oli supervisor meile jaganud neli pudelit Semillon Sauvignon Blanc'i ja ühe täiesti suvalise tööpäeva lõpus anti meie ka kaks sixpack'i õltsi. Nii see alkohol kogunes...


Kuna ostsime omale uue rallika, siis pidime kalli Supsiku maha müüma, sest kahe autoga pole väga soodne reisida, ilmselgelt. Ühel vaiksel õhtupoolikul paar päeva tagasi panime Gumtree'sse korraliku automüügi kuulutuse ning, oh üllatust, kirjutas juba kahe minuti pärast esimene huviline ja seejärel ka teine. Esimene oli valmis juba samal õhtul kell 21:30 autot vaatama tulema. Davai.
Pool kümme ronis ühest autost välja suisa viis indoneesialast (või olid nad hoopis malaisialased?), kes kõik meie Supsiku ümber sebima hakkasid. Isegi proovisõitu ei soovitud. Otsiti hoopis sularahapakk välja ja kaubeldi omale 120$ allahindlust. Olime nõus- müüsime auto maha 1080$, mis oli väga hea tulemus (kuna ostsime 1400$). Väiksed asiaadid (väga pikkade nimedega muide) olid sõbralikud ja päris asjalikud - tundub, et meie Supsik sai headesse kätesse. Nägime neid paar päeva hiljem autoga poes. Lehvitasid juba kaugelt ja teavitasid uhkelt, et regasid auto enda nimele ning on sellega väga rahul :)

Meie paljunäinud Supsik
Töörindel oli vahepeal päris nukker olukord. Meie suur unistus oli pärast Casellat saada puuvillatehasesse. Ettevalmistunult hakkasime juba jaanuari lõpus erinevatesse gin'idesse kandideerima ning enamus kohtadest vastati, et "oh nii vara me veel ei otsi, proovige paari kuu pärast uuesti". Proovisimegi... Aga saime kõikjalt eitavaid vastuseid - töölised on juba leitud. Nagu mida iganes?! Mis töötajaid nad tahavad ja MILLAL kandideerimine on??

Õnneks päästis meid Casellast tuttava Kelli sõnum, et tema gin'is on töötajaid puudu. Kelli jagas meile manager'i kontakti, kellega koheselt ühendust võtsime. Manager'ile sobisime, aga ta pidi ootama nõusolekut HR-osakonnast. Manager soovis meid küll võimalikult ruttu tööle saada, aga Austraalias võtab igasugune bürokraatia aega...
Pärast paari päeva teadmatuses olemist (miskit polnud kindel), saadeti meile sõnum, et saame minna tervisekontrolli. Jesssss!!! 
Täna saadeti Ossule uus sõnum, et tema tervisekontroll on 18. aprillil aadressiga seal ja see kell ja vastaku OK, kui aeg sobib. (Midaaaa, kaks nädalat passimist ja teil on kiirelt töötajaid vaja???)
Ossu saatis umbes kolm sõnumit pika vastuse, et ei ole ikka üldse OK.. Õnneks helistati talle suht kiirelt ja pärast mõningast vestlust saime mõlemad omale homseks tervisekontrolli aja CANBERRASSE. 
Tuleb jälle väike roadtrip, mis on ju tegelikult vahva, kui Toyotake võtab meil nii vähe kütsi ja tee äärest saab Mäki burkse ja kohvi ja üleüldse pole meil midagi muud teha ja tahaks juba hirmsasti tööle :)
quickmeme.com

No comments:

Post a Comment